Irány Bulgária!

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan töltheted Bulgáriában életed egyik legélvezetesebb és leghangulatosabb nyarát, akkor jó helyen jársz. Tudj meg értékes és érdekes információkat Bulgáriáról!
www.iranybulgaria.com

Az infókat szállítja

pazsin (Rónai András): félig bolgár vagyok, emiatt szinte az összes nyaramat Bulgáriában töltöttem. Sokat láttam és sokat tapasztaltam.

Partnereink

Mindent Bulgáriáról!

A hónap kérdése: mi a helyzet a valuta váltással? - 1. rész

2010.07.15. 20:48 - pazsin

Címkék: pénz bulgária euro váltás leva valuta

Van egy olyan dolog Bulgáriával kapcsolatban, amire különösen oda kell figyelni, mert kellemetlenül érinthet minden oda látogató embert.

Mindezt csak azért mondom el, mert jómagam és Bulgária-specialista szüleim is hibáztunk a pénzváltással kapcsolatban. Úgyhogy most segítek Neked abban, hogy ne kelljen a sok-sok finom sopszka-salátáról és kebapcse-ről lemondanni!

Sok kérdést kaptam a pénzváltással kapcsolatban. Ezek közül is kiemelkedik a következő:

Hol érdemes levát váltani?

Eurót bárhol lehet váltani, de ezt a legbiztonságosabb módon egy bankban teheted meg. Első körben mindenképpen nézd meg, hogy milyen az árfolyam. Ami még elfogadható, az az 1 euró=1,90 leva árfolyam, az 1,95 pedig már elég jónak számít.

Második körben pedig kérdezd meg a pénzváltót, hogy ha X eurót adsz neki, akkor mennyi levát fogsz cserébe kapni. Érdemes készenlétbe helyezni a mobiltelefon kalkulátorát, és utánaszámolni, hogy jó összeget mondott-e a pénzváltó. Egy bankban illik egyeznie a két összegnek.

Amennyiben úgy érzed, hogy kommunikációs problémák lépnének fel, kérd meg az illetőt, hogy írja le, mennyi levát kapsz az X euróért.

Ezzel a módszerrel gyakorlatilag nullára lehet csökkenteni annak a lehetőségét, hogy átvágjanak.

De ez még nem minden...

Legközelebb a valutával kapcsolatos másik leggyakoribb kérdésre fogok választ adni: érdemes-e eurót vinned magaddal Bulgáriába?

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan töltheted Bulgáriában életed egyik legélvezetesebb és leghangulatosabb nyarát, akkor jó helyen jársz. Tudj meg értékes és érdekes információkat Bulgáriáról! www.iranybulgaria.com

A bejegyzés trackback címe:

https://iranybulgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr862154288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása