Irány Bulgária!

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan töltheted Bulgáriában életed egyik legélvezetesebb és leghangulatosabb nyarát, akkor jó helyen jársz. Tudj meg értékes és érdekes információkat Bulgáriáról!
www.iranybulgaria.com

Az infókat szállítja

pazsin (Rónai András): félig bolgár vagyok, emiatt szinte az összes nyaramat Bulgáriában töltöttem. Sokat láttam és sokat tapasztaltam.

Partnereink

Mindent Bulgáriáról!

Most kaptuk: ezekről feltétlenül tudnod kell, ha a szerbeken át utazol Bulgáriába...

2011.07.27. 20:12 - pazsin

Tudod, hogy mi várhat rád abban az esetben, ha személyautóval szeretnél eljutni Bulgáriába, Szerbián keresztül?

Pár nappal ezelőtt kaptam kézhez a legfrissebb információkat ezzel a témával kapcsolatban. Olyan friss, hogy még ropog.

Ez a bejegyzés tehát arról fog szólni, hogy mik a legfontosabb tudnivalók a szerbeken történő utazás során. Egy Budapest - Várna útvonalról van szó. Tehát amennyiben Aranyhomokra tartasz a nyaralásod során, akkor telitalálat lesz számodra ez a kis összefoglaló. Ha pedig Neszebár, Pomorje, Burgasz, Szozopol, vagy Primorsko felé veszed az irányt, akkor nem kell nagy eltéréssel számolnod. Szófiáig ugyanis mindkét irány egyezik.

Nézzük tehát a részleteket! 

"A Budapest - Várna útszakasz 1220 km-t ölel fel. Ez egy körülbelül 15 órás út, melybe nem számoltam bele a kávé- és ebédszüneteket, viszont a 15-20 perces várakozási időket a két határnál igen.

Mi a helyzet Szerbiában?

Szerbiába a röszkei határátkelőhelyen mentünk at, és a határtól számítva egy 50 km-es szakaszon autópályán lehet haladni, majd utána autóúton. Belgrádtól Nis magasságáig szintén sztráda van, így ezt a távolságot is viszonylag gyorsan le lehet tudni.

Pályán maximum 130-al, autóúton pedig 100-al lehet neki nyomni. Sok volt a 60-80 km-es korlátozás, az útépítések miatt.

Összesen háromszor kellett a szerbeknél autópálya díjat fizetni:

  • A 96. kilométernél 330 dínárt, vagy 3,50 eurót (1 euro 101 dínárnak felel meg, tehát 60-80 forinttal drágább, ha euroval fizetsz). 

  • A 160. kilométernél 240 dínárt, vagy 2,50 eurot.

  • Nis előtt pedig 730 dínárt, vagy 7,50 eurot.

Nis-től Szófia összesen 160 km-re van, Nis-t elhagyva még 18 km hosszan lehet élvezni az autópálya nyújtotta előnyöket. Ezt követi egy hegyi szakasz, ahol festőien szép a táj, és körülbelül 13 kicsi alagúton kell keresztül haladni. Sok a sebességkorlátozó tábla (60, 40, 20-as), az utak javítása és az építkezések miatt.

Ezt a részt mindenkinek ajánlom, hogy megtekintse, mert annyira gyönyörű!

És Bulgáriában mi a helyzet?

Amint beléptek Bulgária területére, az összes útra érvényes úthasználati díjat kell majd fizetnetek. Ez személyautóra 10 leva, azaz 5 euro, egy hétre.

A Szófia Várna szakasz összesen körülbelül 450 km hosszú. A fővárost elhagyva még 70 km hosszan lehet autópályán haladni, ezt követően autóúton kell folytatni az utazást. Sumen után szintén 70 km-en keresztül lehet haladni autópályán, egészen Várnáig. 

Mik az üzemanyag árak?

Ez természetesen változó, méghozzá attól függ, hogy hol, milyen helyen és kútnál tankolsz. A benzinárak Bulgáriában jellemzően 2.50 - 2.80 leva (340 - 380 magyar pénz) között mozog, a dízel pedig körülbelül 2.50 leva (340 HUF)."

És ezzel véget is ért az összefoglaló. Remélem, hogy számos kérdésedre kaptál választ!

A következő bejegyzés pedig...

Amint ígértem, egy olyan témát szeretnék érinteni, amely egyértelműnek tűnik ugyan, de egycsapásra kellemetlenné teheti a nyaradat...

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan töltheted Bulgáriában életed egyik legélvezetesebb és leghangulatosabb nyarát, akkor jó helyen jársz. Tudj meg értékes és érdekes információkat Bulgáriáról! www.iranybulgaria.com

A bejegyzés trackback címe:

https://iranybulgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr743105392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása