Irány Bulgária!

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan töltheted Bulgáriában életed egyik legélvezetesebb és leghangulatosabb nyarát, akkor jó helyen jársz. Tudj meg értékes és érdekes információkat Bulgáriáról!
www.iranybulgaria.com

Az infókat szállítja

pazsin (Rónai András): félig bolgár vagyok, emiatt szinte az összes nyaramat Bulgáriában töltöttem. Sokat láttam és sokat tapasztaltam.

Partnereink

Mindent Bulgáriáról!

Hol érdemes levát venni?

2008.08.06. 12:08 - pazsin

Címkék: bulgária nyaralás információk pénzváltás napospart leva

Visszatérő kérdés pénzváltással kapcsolatban, hogy magyar földön, vagy Bulgáriában érdemesebb levába (BGN) invesztálnod.

Személy szerint azt tanácsolom, hogy inkább eurót vigyél magaddal, és kint váltsd azt levára. Több ok miatt is:

1)  Ha marad az utazás után euró, akkor azt egy következő külföldi nyaralás alkalmával bármikor felhasználhatod. Az a tapasztalatom, hogy ha pár ezer forintnyi leva maradna meg a nyaralás után, akkor az ember nem töri magát azért, hogy visszaváltsa forintra. Így "holtpénzzé" válik, pedig lehet, hogy pár kellemes, éttermi vacsora kitelne abból az összegből.

2)  Azt tapasztaltam, hogy leva nem minden bankfiókban áll rendelkezésre, vagy pedig csak kisebb összeg. Egyébként Magyarországon az OTP Banknál érdemes levát váltani (a bolgár DSK Bank ugyanis az OTP Csoport tagja).

3)  Az eurót mindenhol fel tudod használni, Bulgáriában, itthon és a tranzitországokban. A bolgár levát pedig csak Bulgáriában.

4)  Ha a mai árfolyamokkal számolsz, akkor kétszeri váltás után is (forint-euro és euro-leva) 10000 forinton kb. 100 forintot lehet nyerni.

Ha úgy döntesz, hogy eurót viszel magaddal, és kint veszel levát, akkor fokozottan ügyelj arra, hogy hol váltod be a pénzed!

A bejegyzés trackback címe:

https://iranybulgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr14603341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása