Irány Bulgária!

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan töltheted Bulgáriában életed egyik legélvezetesebb és leghangulatosabb nyarát, akkor jó helyen jársz. Tudj meg értékes és érdekes információkat Bulgáriáról!
www.iranybulgaria.com

Az infókat szállítja

pazsin (Rónai András): félig bolgár vagyok, emiatt szinte az összes nyaramat Bulgáriában töltöttem. Sokat láttam és sokat tapasztaltam.

Partnereink

Mindent Bulgáriáról!

A hónap kérdése: mi a helyzet a valuta váltással? - 2. rész

2010.07.27. 21:31 - pazsin

Címkék: bank pénz bulgária euro atm váltás leva valuta

Az előző bejegyzésben elmeséltem, hogy hol és hogyan érdemes levát váltani. Ez tiszta sor. A másik dobogós kérdés szintén a pénzzel kapcsolatos: 

Érdemes eurót vinni magunkkal?

Nekem az a tapasztalatom, hogy valamennyit azért érdemes már az utazás előtt bekészíteni. Bármikor adódhat olyan helyzet akár utazás közben, akár Bulgáriában, amikor gyorsan pénzhez kell nyúlni. Most lehet aktivizálni azokat az eurókat, amelyek már egy ideje ott lapulnak valamelyik fiókban, egy utazásra vagy a nyaralásra várva.

És mi a helyzet az ATM-ekkel?

Egy másik lehetőség a valutával kapcsolatban a készpénzfelvétel bankkártya segítségével, bankautomatán keresztül. Ebben az esetben ugyanis már egyből levát kapsz kézhez. Ez nem lesz drágább mulatság. Hogy miért?

A válasz egyszerű: ha itthon váltanál eurót, amit kivinnél magaddal, azt kint még át kell váltanod levára. Így kétszer fizetsz az átváltásért. 

Jó hír, hogy a legtöbb nemzetközi banknak van képviselete Bulgáriában. Amik biztosan bolgár földön is vannak: Allianz Bank, Citibank, Raiffeisen, UniCredit, amiről pedig "úgy tudom", az az ING Bank.

Továbbá a helyi DSK Bank az OTP Csoport tagja. Szóval egész jónak tűnik a felhozatal ilyen szempontból. Az unicredites tagok pedig ingyen vehetnek fel levát a helyi ATM-ekből.

És egy jótanács a végére

Jobb biztosra menni, és érdemes pár percet rászánni arra, hogy megtudd, milyen feltételekkel tudsz pénzhez jutni Bulgáriában. Hívd fel a bankod ügyfélszolgálatát, és kérdezd meg, hogy mennyi az annyi, ha levát vennél ki egy ATM-ből.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni ebben a kérdésben!

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan töltheted Bulgáriában életed egyik legélvezetesebb és leghangulatosabb nyarát, akkor jó helyen jársz. Tudj meg értékes és érdekes információkat Bulgáriáról! www.iranybulgaria.com

A bejegyzés trackback címe:

https://iranybulgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr242180926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása